Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Näin ompelet itse huopalaukun – helppo DIY

Ajattelin taas jakaa tällaisen helpon ompeluohjeen. Huopa on helppo materiaali työstää, koska se ei lähde purkautumaan. Käytin tähän askarteluhuopaa, jota laitoin kaksi kerrosta päällekkäin. Olisin käyttänyt paksumpaa huopaa, mutta sitä oli saatavilla vain mustana ja minä kun halusin harmaan. Mikäli löydät kangaskaupasta sitä paksumpaa huopaa, niin tee laukku ihmeessä siitä.

Sitten ohjeeseen:

Tarvitset yhden kappaleen, jonka koko on 120 cm x 50 ja kaksi sivukappaletta, jonka koko on 20 cm x 50 cm. Kantokahvojen koko on 50 cm x 4 cm. Jos teet laukun ohuemmasta huovasta, leikkaa kaikkia kappaleita tuplamäärä.

  1. Taita suurempi kappale niin, että alle jää 70 cm ja päälle 50 cm. Tikkaa reuna 6 mm päästä. Tikkaukset jätetään laukun ulkopuolelle, eli laukkua ei käännetä ympäri!

2. Tee sama myös toiselle puolelle, tikkaa toinen reuna niin, että pohjan leveydeksi jää 20 cm. Nyt laukku sivut ovat 50 cm korkeita ja pohja 20 cm leveä.

3. Tikkaa sivukappaleen alareuna laukun pohjaan kiinni. Älä kuitenkaan ompele ihan ulkoreunoihin saakka, koska seuraavaksi ompelet laukun sivut. HUOM! Tikkaukset jäävät siis laukun ulkopuolelle, joten laita nurjat puolet vastakkain ja katso, että tikkaamasi pohjan ompeleet ovat ulkopuolella. Kts. alempi kuva.

4. Tikkaa pitkät sivut. Aloita ommel siitä, mihin pohjan tikkaus päättyy, näin saat kulmasta kauniimman. Mikäli teet laukun kaksinkertaisesta huovasta, tikkaa tässä välissä laukun yläreuna.

5. Ompele kahvat, eli tikkaa kappaleiden reunat 6 mm päästä. Itselläni on käytössä paininjalka, jonka avulla reunan seuraaminen on helppoa. Mikäli käytettävissäsi on tällainen paininjalka, siirrä neula kuvan osoittamalla tavalla kokonaan vasemmalle.

6. Kiinnitä kantokahvat kuvan osoittamalla tavalla.

Valmis!

Minä säilytän kassissa tällä hetkellä kukkasipuleita, jotka ovat menossa pian multaan. Sen jälkeen ajattelin laittaa kassiin kaikki kirjat, joita tarvitsen opiskelussa sekä päättötyössä. Pino on tällä hetkellä valtava ja siksi ne onkin helppo piilottaa tähän tilavaan laukkuun työpöydän viereen. Ihan hirvittävän raskaista kantamuksia en ehkä tähän laittaisi, mutta esim. tyhjien pullojen kantamiseen kassi soveltuu oikein hyvin!

Sitten vaan kierros kangaskaupassa ja ompelukone esiin! :)