Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

DIY – sängynpääty

portaat2

Kuten kerroin aikaisemmin, yläkertamme on jäänyt hieman vaiheeseen tämän kaiken tohinan keskellä. Yhdistetylle vierashuoneelle/”kuntosalilleni” en aio tehdäkään mitään ihan heti, mutta makuuhuoneen viihtyvyys on hieman vaivannut minua. Valvoin täydenkuun kanssa muutaman yön ja niinä yön pimeinä tunteina sain aika monta neronleimausta, tai  no ainakin omasta mielestäni. Tämä on yksi niistä. Tästä minun ajatustenjuoksusta kertoo jotain se, että minun piti googlettaa yöllä kahden aikaan monelta Ikea aukeaa… hoh-hoijaa! Suhtaudun edelleen hieman ristiriitaisesti Ikean valikoimaan, varsinkin niiden edullisten huonekalujen osalta, MUTTA kun kyseessä ovat kankaat ja varsinkin puuvilla/pellava, en edes suo ajatusta meneväni muualle.

No, itse asiaan sitten. Sängynpäädyn runkona toimii Finnfoam. Kyllä. Luit oikein. Meillä sattui olemaan ullakolla muutama Finnfoam -levy ja minäpä sitten ajattelin, että miksipäs ei. Ei kai sillä ole väliä, mitä siellä sängynpäädyn sisällä on…? :) Ikeasta ostin parisängyn täkin, edullisimman mahdollisen (jotain 5-6 euroa), josta ompelin sivut yhteen, eli tein ikäänkuin pussin, jonka sisälle sujautin yhteen teipatut Finnfoam -levyt. Tämän pehmustetun päädyn päälle ompelin vielä lakanakankaasta päällisen ihan vain siksi, että jos joskus haluan vaihtaa sängynpäädyn kankaan, niin puuvilla luultavasti pysyy siistimpänä pidempään, kuin tuo täkin pinta. Puuvillan nidoin ja lopuksi teippasin pohjaan kiinni (jesari on tähän paras). Noin. Nyt meillä oli siis puuvillalla vuorattu sängynpääty. Viimeiseksi ompelin vielä pellavasta lopullisen hupun, tämänkin nidoin pohjaan kiinni ja valmis! Pääty on helppo siirtää, koska se on kevyt ja se pysyy todella hyvin sängyn takana eikä tarvitse sen kummempia seinäkiinnityksiä.

pääty2

pääty1

Tuota väriä pähkäilin ja lopulta päädyin raakapellavaan. Sängynpeittoa meillä ei edelleenkään ole, koska en ole löytänyt sopivaa. Tämän beigevoittoisen sävymaailman ajattelin raikastaa juurikin vaalealla sängynpeitolla. Toistaiseksi mennään ryppyisillä lakanoilla.

Tällainen sängynpääty on helppo toteuttaa melkein mistä materiaalista tahansa. Nyt pinnalla tuntuu olevan pehmustetut sängynpäädyt, jotka toteutetaan vanerista, patjasta sekä koristenapeista. Myös kuormalavoista tehtyjä sängynpäätyjä on näkynyt. Itse taas halusin mahdollisimman simppelin ratkaisun ilman sen suurempia kikkailuja. Keep it simple ja silleen…