Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Joulun odotusta ja jokavuotinen kranssi

Vuosi sitten tähän aikaan, olin juuri muuttanut tähän nykyiseen kotiini. Edessä oli kuukauden reissu Borneolle ja samalla myös käynnistelin kotini remonttia. Muuttolaatikoita en juurikaan purkanut ja tavarat seilasivat paikasta toiseen. Joulu oli ja meni…

Nyt, vuosi myöhemmin, elämässäni on meneillään samanlainen myllerrys. Ostin työtilan, jossa olen jo hiljalleen käynnistänyt remonttia. Tosin matkustamisesta saan vain haaveilla ja voi että, miten siitä haaveilenkin…  Tämä joulun alusaika on minulle kiireinen, varsinkin juuri käynnistyneen remontin vuoksi. Se on myös yksi syy siihen, miksi en ole suunnitellut tulevaa joulua – joulu tuntuu ajatuksenakin todella kaukaiselta.

Täytyy myöntää, että minulle ei ole muodostunut elämäni aikana minkäänlaisia joulurutiineja. Tiedän, että juhlapyhät aiheuttavat monelle ahdistusta ja minullakin on pyhien aikaan hieman irrallinen olo. Nautin siitä, että voin luoda tähän pimeään vuodenaikaan vähän iloa sekä tunnelmaa kausivalojen, tähtien ja kukkasten avulla, mutta jotenkin en yhdistä niitä varsinaisesti jouluun. Myös tälle kaudelle/vuodenajalle ominaiset asiat, kuten glögi tai tietyt ruoat ovat sellaisia, joista pidän.

Ainoa asia, miksi odotan joulua, on muutama ylimääräinen vapaapäivä – silloin annan itselleni luvan olla rennosti ja oikeasti pysähdyn.

Teen joka vuosi kranssin tähän samaiseen kehikkoon, vain vihreät osat muuttuvat. Tänä vuonna yhdistin eucalyptustä sekä myrskytuulen maahan heittämän oksan, josta napsaisin muutaman pienemmän oksan. Kierittelin ne rautalangalla kehikkoon ja ta-daa, valmis. Tuo lasikoriste on hauska lisä ja joka vuosi pakkaan sen nätisti silkkipaperiin ja laatikkoon. Vaalin näitä harvoja ”joulukoristeitani”, kuin aarteita :)

Voihan se olla, että juuri tänä vuonna luon omat joulurutiinit tässä omassa kodissani. Jos saisin päättää, viettäisin joulun ulkomailla, kuten olen monesti aikaisempina vuosina tehnyt. Se on joskus ollut minun joulurutiinini, mutta luonnollisesti tilanteet ovat matkustuksen osalta muuttuneen. Nyt haluan, että kotini on tunnelmallinen ja siisti, mikään ei saa muistuttaa töistä tai muista keskeneräisistä asioista. Tiedän jo nyt, että joulun aikaan kynttilät luovat tunnelmaa pitkin päivää, lämmitän päivällä saunan ja nautiskelen glögiä. Käyn kävelyllä ja ehkä teen myös parin vuoden tauon jälkeen herkkuani, riisipuuroa. Olen myös miettinyt pientä, aitoa kuusta verannan puolelle tuomaan tunnelmaa. Saa nähdä, päädynkö sellaiseen.

Rentoa eloa ja oloa. Rauhoittumista ja kiireettömyyttä. Oikeanlaista tunnelmaa. Niin. Tarvitseeko sitä ihminen tämän kummempaa nauttiakseen pitkistä pyhistä?