Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Makumatka Portugaliin

Yksi syy, miksi kannattaa matkustella on eri maiden ruokakulttuuri. Tämän totesimme viikonloppuna, kun testasimme Portugalilaista perinneruokaa omassa keittiössämme.
Kaikki sai alkunsa viime kesäiseltä Portugalin matkaltamme, tarkemmin Lissabonista. Kävimme syömässä pikkuisessa, pariskunnan pyörittämässä Cantinho Lusitano ravintolassa (oikeastaan sanoisin sitä bistroksi). Bistro sijaitsee Bairro Alton alueella ja emme todellakaan olisi löytäneet tätä helmeä ilman reissuraamattuamme, TripAdvisoria. Cantinho Lusitano tarjoaa erilaisia ruokia sopivan pieninä annoksina, ehkä vähän tapasmaisesti, joten yhdellä käynnillä voit tutustua portugalilaisiin herkkuihin syömättä itseäsi ähkyyn. No, mehän kävimme siellä kahdesti ja syystä.
Herkun nimi oli Pica-Pau, jota söimme molemmilla kerroilla. Toki maistelimme vaikka mitä muita ihania ruokia ja taisi molemmilla kerroilla mennä pullo rosétakin, mutta tämä Pica-Pau ansaitsi päästä kotipöytään saakka. Ruoassahan ei itseasiassa ole mitään ihmeellistä, se on portugalilaista lihakastiketta.
 Pica3Pica6   Pica5Pica4
Googletin tätä perinteistä reseptiä ja arvatkaa mitä, joku muukin on rakastunut tähän ravintolaan ja nimenomaan tähän ruokaan. Löysin nimittäin kyseisen ruoan reseptin itse kokin kertomana!
Lauantaina ostimme sisäfilettä ja matkustimme makunystyröidemme kautta takaisin kuumaan Portugaliin. Pica-Paun lisäkkeenä oli bataattiranskalaiset, jotka teimme uunissa, emme siis keittäneet niitä rasvassa (jotain rotia tähän herkutteluun). Lisäksi paahdoimme uunissa vuohenjuustoa, joka oli kuorrutettu hunajalla sekä rosmariinilla. Tätäkin herkkua söimme Cantinho Lusitanossa… myös kahdesti ;)
Onko sinulla makumuistoja reissuiltasi? Mielelläni kuulisin eri maiden erikoisuuksista!