Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Matkamuistoja – suojapaperi seinälle.

Meillä on puolisoni kanssa tapana ostaa jokin pieni matkamuisto jokaisesta kohteesta, jossa olemme käyneet. Työhuoneen hylly onkin täyttynyt mm. perinteisistä jääkaappimagneeteista ja voin kertoa, että esimerkiksi Italiassa, ne eivät ole kovinkaan kauniita. Olen onneksi onnistunut välttämään ne pahimmat, pasta- ja pitsalautasta esittävät. :) Mutta kun tähän hommaan on ryhdytty, niin silti sellainen pieni juttu täytyy kotiin tuoda. Kaunein niistä on ehkä Venetsiasta tuotu pieni lasitaideteos, joka kuvaa gondolia. Aina silloin tällöin saatan löytää jonkin vanhan postikortin tai julisteen ja Nizzasta toin mukanani kauniita, pieniä puisia kulhoja. Silti kaikista hauskimmat ja mieleenpainuvimmat tuliaiset ovat ilmaisia, niiden muistojen lisäksi siis. Olen kerännyt meren rannalta simpukoita ja kiviä ja nyt viimeisimpänä, toin kotiin ravintolan pöydästä suojapaperin.

Se taisi olla ensimmäinen iltamme Bolognassa, kun kävelimme ympäri keskustaa ja mietimme minne menemme syömään. Löysimme kivan ravintolan ja siinä hotellille kävellessämme, ohitimme toisen, kivalta näyttävän ravintolan. Muistin lukeneeni ravintolasta TripAdvisorista, koska sen nimi oli niin mieleenpainuva – Va Mo La. Muuten en ehkä olisi kiinnittänyt ravintolaan mitään huomiota, koska vanhassa kaupungissa näitä toisiaan muistuttavia ravintoloita on kadun varret pullollaan. Seuraavana iltana otimme suunnaksi tämän Va Mo La:n ja poistuimme hymyssäsuin. Hyvää ruokaa, ihana miljöö ja mahtava, sopivan tuttavallinen palvelu. Huomasimme jo silloin nämä pöydällä olevat suojapaperit.

Varasimme pöydän Va Mo La:n myös reissumme viimeiselle illalle ja mietin, että onko vähän noloa kysyä, että saisinko yhden paperin mukaani… Yritimme syödä mahdollisimman siististi, että yksikään rasvatahra tai hikoilevan lasin pohja ei sottaisi paperia. Ei onnistuttu. Syötyämme ja maksettuamme, kysyin suloiselta tarjoilijatytöltä ”Tämä saattaa kuulostaa vähän oudolta, mutta saisinko yhden tällaisen mukaani?” heilutellen suojapaperia vieno hymy kasvoillani. Hän pinkaisi läheiselle hyllylle ja palattuaan ojensi paperin minulle todeten ”Siinä ei ole mitään outoa, se on suloista! Tässä, ole hyvä!” ja niin me lähdimme paperi kainalossamme pakkaamaan tavaramme ja nukkumaan kolmen tunnin yöuniamme ennen seuraavan aamun lentoa.

Kotona kehystin suojapaperin ja nyt se koristaa keittiötämme. Osana skandinaavista keittiötä, on nyt pala ihanaa Italiaa ja taulu muistuttaa meitä taas kerran onnistuneesta Italian lomastamme. Niin, tuo taulu muuten esittää rypälelajikkeita, joita kasvatetaan Italiassa.

Olemme tämän vuoden puolella käyneet Barcelonassa ja nyt kesällä Italiassa. Jotain tästä elämän menosta kertoo se, että en ole ehtinyt katsomaan läpi vielä edes Barcelonan kuvia. Matkustus on todella suuri ja luonnollinen osa elämäämme, joten varmasti tulen jossain vaiheessa väläyttämään hetkiä näistä kahdesta kohteesta. Viimeistään sitten, kun tulee se sateinen vapaapäivä, jolloin tietokoneen ääressä oleminen tuntuu luontaisimmalta. Muuten haluan nauttia näistä kesän viimeisistä rippeistä ja valmistautua syksyyn. :)

Olisi ihana kuulla, millaisia matkamuistoja te tuotte reissuiltanne? Jotain hieman kauniimpaa, kuin jääkaappimagneetit?