Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Meidän joulu.

kuusi_6

kranssi_1

Minun täytyy myöntää, että joululla ei ole ollut elämässäni suurta merkitystä. Kouluikäisenä se jakoi lukukauden kahtia ihanan pitkältä tuntuvan loman myötä, mutta sen suurempaa merkitystä joululla ei tuolloin ollut. Työelämässä joulu muodostui kiireen hallinnaksi – panikoivia lahjan ostajia, alennusmyyntien valmistelua, kaaosta. Sittemmin alaa vaihtaneena tämäkin piirre on jäänyt. En ole koskaan tiennyt, mitä tarkoittaa joulumieli. Olen jopa viettänyt jouluja täysin yksin, seuranani konvehtirasia sekä televisio.

Neljä viimeisintä vuotta olen viettänyt joulun ulkomailla ja siitä onkin muodostunut minulle elämäni ensimmäinen jouluperinne. Joulumarkkinat, hehkuviini, iloiset ihmiset ja huumaavat tuoksut. Näiden myötä aloin hieman ymmärtämään mistä joulumielen saavuttamisessa on kyse. Ilosta, onnellisuudesta, rentoudesta, vuoden summaamisesta sekä rauhoittumisesta. Tänä vuonna olen päättänyt päästää irti mieleeni syvästi juurtuneista käsitteistä ja olen luonut meidän joulun. Olen kääntänyt heikkoudet vahvuudeksi ja lähtenyt luomaan omia perinteitä, oman kahden hengen perheeni kesken. Tämä on muuten meidän ensimmäinen joulu omassa talossamme niin, että olemme fyysisesti itse paikalla.

joulu_7

joulu_olohuone_2

joulu_olohuone

Omalla kohdallani joulussa ei kyse ole materiasta – emme ostaneet lahjoja. Siinä ei myöskään ole kyse stressistä – en pyyhkinyt keittiönkaapin päällisiä. Suurin osa perinteistämme muodostuu puolisoni lapsuudessa muodostuneiden perinteiden myötä. Kävimme hakemassa puolisoni isän metsästä kuusen, teen itse perinteisiä jouluruokia ja tiedä vaikka lämmittäisimme pihasaunan. Nostin myös kasan havunoksia portaidemme eteen. Kuulin, että ennen vanhaan niin tehtiin maalla. Joulu muodostuu rauhoittumisesta, kirjojen lukemisesta sekä puhelimien sulkemisesta ja taidan luoda kivan tunnelman ripottelemalla kynttilöitä sinne tänne. Muuta en kaipaa näin hetkittäin melko rankankin syksyn jälkeen.

joulu_olohuone_4

kuusi_7

Ajattelin kuitenkin vilauttaa täällä blogissa, miltä meidän joulu kodissamme näyttää. Olen ehkä myöhässä tämän asian kanssa ja haikeana olenkin katsellut viimeisien viikkojen aikana muiden kuvia joulukuusesta sekä muutenkin kauniista joulukodista. Itsehän aloitin joulun ”laittamisen” tämän viikon keskiviikkona. No mutta, tunne ja tunnelma ovat tärkeimmät ja onhan minulla elämäni ensimmäinen täysimittainen joulukuusi. Ihan mahtavaa. Tästä niiden omien perinteiden muodostaminen alkaa.

Ihanaa joulun aikaa!