Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Mitä maalauskursseilla tehdään? – Paint & Wine

Päivät ateljeella ovat muuttuneet hieman valoisimmiksi. Aistin hieman jo kevättä ja aurinko suorastaan häikäisee ateljeen suurista ikkunoista. En malta odottaa päivän pidentymistä ja sitä, että pääsemme yhdessä maalaamaan päivänvalon aikaan. Paint & Wine -kurssien suosio on yllättänyt minut totaalisesti, tällä hetkellä myynnissä ovat maalis- ja huhtikuun kurssit, jotka täyttyvät hurjaa vauhtia.

Itsensä voittamista ja epämukavuusalueelle poistumista

Tiedän, että maalaaminen on monelle mukavuusalueen ulkopuolelle astumista ja ymmärrän hyvin, mikäli osallistuminen maalauskurssille tuntuu hieman jopa kiusalliselta. Kurssi on ehkä väärä sana, minun maalauskursseja/workshopeja ei voi verrata kuvataidekouluun. Lähestymistapani ei myöskään ole perinteinen opettaja – oppilas asetelma. ”Opetan” minun hyväksi havaitsemalla tavalla, taustalla on vuosien, melkeinpä vuosikymmenien kokemus taiteen tekemisestä. Lisäksi minulle on tärkeää, että jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi – workshopeissani nauretaan, paljon! Ehkä viinillä on jotain osuutta asiaan…

Useimmilla osallistujista, viimeisin kokemus maalaamisesta on yläasteella tai lukiossa. Ja tämä koko maalauskurssieni idea onkin, sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta maalaamisesta. Lupaan sinulle, että olet hyvissä käsissä. Kukaan ei ole lähtenyt kurssilta kotiin tyhjä maalauspohja kainalossa. Ne, jotka ovat eniten epäilleet omia ”taitojaan”, ovat kurssin jälkeen tulleet halaamaan ja kiittämään minua, koska heillä oli niin kivaa. Jokainen lähtee hymyillen kotiin.

Mitä Paint & Wine -kursseilla tehdään?

Mitä maalauskurssilla tehdään, mitä siellä tapahtuu?

Kun saavut Ateljee 4:n, mahdollisesti se viini- tai kuoharipullo kainalossasi, pyydän sinua ihan ensin asettumaan taloksi. Ateljeella ollaan kuin kotonaan, voit astua peremmälle vaikka villasukat jalassa. Ateljeelta löytyy kaikki tarvittava, joten kun kuohari tai valkoviini on coolerissa ja sopivat lasit valittu, voit valita haluamasi istumapaikan.

Kun kaikki osallistujat ovat valinneet istumapaikan oman maalaustelineen äärestä ja mahdollinen viini on lasissa, aloitamme workshopin.

Pyydän sinua miettimään heti tapahtuman alussa aiheen, josta haluat teoksesi toteuttaa. Voit hakea inspiraatiota esimerkiksi Instagramista tai Pinterestistä, myös valokuva vaikka mökkimaisemasta voi olla aiheesi.

Toteutamme teoksen akryyliväreillä ja näytän sinulle erilaisia tekniikoita, joilla voit työsi toteuttaa. Annan myös vinkkejä värien sekoitukseen, tässä saattaa olla mukana hienoisesti myös värioppia, mutta emmehän me halua tehdä illasta liian vakavaa. Haluan kuitenkin jakaa omaa osaamistani eteenpäin, joten haluan tehdä tietyt osa-alueet ”oikein” ja niin, että voit tulevaisuudessa hyödyntää näitä oppeja. Koska tavoitehan on, että innostut maalaamisesta ja toivottavasti jatkat harrastusta myös myöhemmin.

Kun olemme käyneet edellä mainitut asiat läpi, aloitamme maalaamisen. Sinulla on käytössäsi runsaasti erilaisia värejä sekä välineitä ja olen myös henkilökohtaisesti neuvomassa, miten sinun kannattaa valitsemasi aihe toteuttaa. Maalauskurssien ryhmäkoot ovat pieniä, koska haluan pystyä olemaan läsnä jokaiselle osallistujalle tasapuolisesti. Haluan olla auttamassa ja neuvossa, mikäli apuani tarvitaan.

Autan ja annan vinkkejä myös teoksen etenemisen aikana, sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta maalaamisesta.

Kuinka kauan Paint & Wine kestää?

Maalaushetki kestää noin 3 tuntia, se saattaa kuulostaa pitkältä ajalta, mutta sitä se ei ole. Voin luvata sinulle, että ateljeellani ajantaju katoaa ja tulet unohtamaan kaikki huolet ja murheet. Kun ilta on ohi ja koet, että teoksesi on valmis, voit ottaa sen mukaasi tai tulla noutamaan sen myöhemmin. Sinun ei tarvitse huolehtia siveltimien pesemisestä, siivoamisesta tai mistään muustakaan, minä hoidan sotkut <3

Maalauskurssit ovat siis todella matalan kynnyksen tapahtumia ja voin kertoa, että taiteilijana rakastan tällaista työtä. Kun näen osallistujien onnistumisen ilon ja sen, että he oppivat jotain uutta, on se minulle suurin palkinto.

Järjestän tällä hetkellä Paint & Wine, Paint & Wine BIG, akryylikaato- ja struktuurimaalauskursseja. Lisäksi pidän kerran kuukaudessa Paint & Wine -illan Kahvila Kantissa!

Täältä pääset katsomaan tulevat workshopit!