Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Näin ompelet pöytäliinan kulmiin kauniit taitokset sekä pellavan ompeluvinkki!

Ajattelin pitkästä aikaa jakaa pari ompeluvinkkiä. Tykkään ommella, mutta nykyään kun aikani menee kaikkeen muuhun, niin nämä ”ompelukseni” ovat yleensä sellaisia helppoja ja nopeita toteuttaa. Tykkään, että sisustuksessa on jotain itse tehtyä. Viimeksi ompelin keittiöön pöytäliinan tukevasta puuvillasta ja siinä samalla ajattelin vinkata helpon tavan saada esimerkiksi pöytäliinan kulmataitoksista hieman kauniimmat. On muuten hankala sana tuo, en oikein keksinyt parempaakaan… Mutta seuraavaksi vaihe vaiheelta ohjeet, toivottavasti näistä on jollekin apua:

Silitä kulmiin taitos, jonka sivu on 6 cm, tällöin päärmeestä tulee leveydeltään 1,5 cm.

Ohje_1

Silitä taitokset kuvan mukaisesti.

Ohje_2

Kun olet silittänyt päärmeet, voit halutessasi laittaa kulmiin nuppineulat. Itse en silitä koko matkalta päärmeitä, mutta näissä kulmissa se on hyvä tehdä, lopputuloksesta tulee siistimpi.

Ohje_3

Neulauksen jälkeen pitäisi näyttää tältä. Tuon ylimääräisen kulman voi leikata pois jo ennen kuin laittaa nuppineulat. Sitä voi olla hieman hankala leikata ompelun jälkeen.

Ohje_4

Ja sitten ommellaan. Lopputulos pitäisi näyttää tältä.

Ohje_5

Sitten vinkki numero kaksi. Tykkään hurjasti pellavasta materiaalina. Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka osaavat tehdä pellavaan reikäommelta. Itseltäni ei riittäisi hermot moiseen ja siksi olen tässäkin asiassa oikonut ja suristellut koristeommelta ns. siipineulalla. Alla vasemmalla siipineula ja vieressä normaali neula, näette eron.

Siipineula

Ompelin pellavaisia lautasliinoja ja huolittelin niiden reunat koristeompeleella, johon käytin tätä siipineulaa. Eihän tämä täysin vastaa reikäommelta, mutta ihan kivan ilmeen siipineulan avulla saa ja mikä tärkeintä, nopeasti. Pellavaa ei tarvinnut huolitella: taitoin reunan yhden kerran ja ompelin päältä, näin koristeommel huolitteli taitoksen samalla. Kulmiin tein tuolla yllä olevalla ohjeella taitokset.

Mitä sanot, eikö ole ihan kaunis lopputulos?

Lautasliina_2

Niin. Minulla lähti niin sanotusti hieman käsistä näiden lautasliinojen kanssa. Tajusin, että eihän minulla ole olemassa lautasliinarenkaita. Nekin piti siis väkertää itse… tottakai! Niistä lisää myöhemmin.