Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Näin ripustat taulut kauniisti seinälle + alekoodi!

Kaupallinen yhteistyö taulujenripustus.fi kanssa.

Ennen kuin olin edes aloittanut ateljeen remonttiani, mietin, miten saisin taulut kauniisti esille. Ai, miten niin vähän malttamaton luonne?  Tiedättehän sen ahdistavan tunteen, kun olet juuri maalannut tai tapetoinut seinät ja niihin pitäisi alkaa poraamaan reikiä? Minä tiedän! Lisäksi ateljeessani on antiikkilaastilla päällystetyt kiviseinät, joten jokainen ruuvin poraaminen vaatii iskuporakoneen lisäksi taitoa, että ohut laastikerros ei lähde sen suuremmin halkeamaan ja murenemaan.

Ateljeeni seinät ovat minulle suuria, puhtaita kankaita, joten halusin täyttää ne niin, että taulujen paikkaa ja korkeutta voi säätää. Samoin mietin tilannetta, jossa mahdollinen asiakas tulee käymään ateljeellani ja haluaa nähdä erilaisia tauluja vierekkäin. Kiinteillä ruuvinpaikoilla tämä on mahdotonta.

Kartoitin erilaisia vaihtoehtoja ja löysinkin etsinnän jälkeen juuri sopivan järjestelmän tarpeisiini. Otin yhteyttä taulujenripustus.fi:n Tomiin ja hänellä oli täydellinen ratkaisu taulujen ripustusongelmaani.

Taulujen ripustukseen kätevä STAS -järjestelmä

Taulujenripustus.fi:stä löydät erilaisia STAS -ripustuskiskoja, erilaisiin tarpeisiin. STAS -järjestelmä on hollantilaista muotoilua ja niille myönnetään 5 vuoden takuu. Halusit sitten ripustaa seinällesi julisteita, kankaita, amppeleita, keramiikkaa, kitaran, kellon tai raskaampia tauluja tai esineitä, löydät heidän valikoimistaan juuri sopivan ratkaisun. Myös erilaiset pinnat on otettu huomioon ja esimerkiksi kipsilevylle löytyy oma kiinnistyssysteemi, johon ei tarvitse edes poraa.

Ateljeeseeni asennettiin STAS 25mm korkea Cliprail ripustuskisko, joka on sopivan siro sekä huomaamaton vaihtoehto.

Tarjolla on monta erilaista kiskovaihtoehtoa, kuten metallisia, puisia ja magneetti -kiskoja, vain muutaman mainitakseni. Lisäksi kiskoihin on mahdollista asentaa valaistus. Suosittelenkin ottamaan heidän asiakaspalveluun yhteyttä, koska ainakin itse koin helpommaksi, että ammattilainen kasasi minulle juuri minun tarpeisiini sopivan paketin.

STAS Clip rail -kisko ja tarvikkeet

Päädyimme valkoiseen STAS Clip rail -kiskoon, johon on saatavilla erilaisia ripustuslankoja ja -koukkuja. Valitsemalla oikeanlaisen ripustuslangan sekä -koukut, voit ripustaa seinälle 4-20 kiloa painavia teoksia. Tarjolla on siimamaista, lähes näkymätöntä perlonlankaa (4-15 kg) ja painavimpiin teoksiin suosittelen valitsemaan metallivaijerin (20 kg).

Ateljeeni kiskoissa on käytössä cobra -perlon ripustuslanka sekä metallivaijeri, joihin voi yhdistää erilaisia koukkuja, kuten smartspring ja zipper -koukkuja, keskimmäisenä on magneettikiinnikkeet, joiden väliin voi laittaa esimerkiksi julisteita.

Kiskojen asentaminen oli helppoa jopa tällaiseen tilaan, jossa ei ole ainuttakaan suoraa kohtaa – ei seinässä, eikä katossa. Kisko kiinnitetään pikalukituksella, eli seinään porattiin reikä, johon ruuvattiin kiinnike, johon kisko napsautettiin kiinni. Vinkiksi, että löydät myös taulujenripustus.fi -sivulta asennusohjeet videon muodossa.

Kiviseinään kiinnitettiin pienet muoviset kiinnikkeet, johon kisko napsautettiin kiinni. Yhdelle pitkälle seinälle kiinnitin kaksi kiskoa vierekkäin, joiden väliin ruuvattiin kiinnityspala. Näin vaijeri liukuu hyvin kahden kiskon välillä.

Taulujen ripustaminen ja sommittelu

Sitten päästäänkin siihen kivoimpaan osuuteen, eli taulujen ripustamiseen. STAS Clip rail -kiskossa on pieni ura, johon ripustuslangat saa kiinnitettyä helposti. Kiskojen idea on siis se, että voit ripustaa niihin niin monta ripustuslankaa vierekkäin, kuin haluat ja lankoihin voit laittaa haluamasi määrän koukkuja. Koukkujen korkeutta saat säädettyä hetkessä. Minun paketissani oli STAS smartspring sekä zipper -koukkuja. Jälkimmäinen on tarkoitettu painavampien teosten ripustamiseen.

Kiskoon voit ripustaa yksittäisen taulun…

…tai useamman rinnakkain.

Luovuuteni lähti heti liikkeelle ja aloin sommittelemaan erilaisia tauluseiniä ateljeeseeni. Lisäksi asensin kiskon kulkemaan myös ikkunan yläpuolella, joten nyt voin ripustaa ja siirrellä tauluja vertailtavaksi koko seinän pituudelta. Eikö ole kätevää!

Ateljeen pitkällä seinällä kisko kulkee koko matkalta. Tarvittaessa voin siis hyödyntää myös ikkunan paikkaa, mikäli minulla on tarve ripustaa useampi suurempi teos vierekkäin.

Kiskojen avulla voit siis ripustaa taulusi juuri niin, kuin haluat ja minä menin jopa niin pitkälle, että perustin ideoilleni oman Pinterest -kansion! Löydät myös Instagram -tilini kohokohdista tarinoita kiskojen asennuksesta sekä taulujen ripustamisesta.

Ilokseni sain teille myös alennuskoodin taulujenripustus.fi -verkkokauppaan: STAS-BLOG -koodilla saat 5 euron alennuksen tilauksesi loppusummasta, koodi on voimassa 31.5.2021 saakka.