Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Portugali – Cascais

CASCAIS01

Päätämme Portugalin kierroksemme Atlantin rannalle, paahtavan kuumaan Cascaisiin (vai Cascaihin?).

Cascais oli toinen päiväreissun kohde, jonka teimme Lissabonista. Matkustimme junalla noin 40 minuuttia länteen ihastellen vaihtuvia maisemia sekä turkoosia merta. Toinen tunnettu rantalomakohde Estoril, on matkan varrella ja sieltä pääsee rantabulevardia pitkin kävellen Cascaisiin. Matkalla on useita pieniä rantoja, jonne voi jäädä paistattelemaan päivää ja välillä voit pulahtaa Atlantiin. Menimme kuitenkin junalla suoraan Cascaisiin, koska kuumuus oli melkoinen jo aamupäivällä. Kaupunkia mainostetaan idyllisenä kalastajakylänä ja odotinkin kohtaavani jotain Ranskan Antibesin tapaista. Väärässä olin. Cascais on mielestäni (ikävä kyllä) kärsinyt turismin vaikutuksesta sen verran, että mielikuva idyllisyydestä särkyi melko pian. Mitään vikaa kaupungissa ei ollut, mutta kuvittelin kaupungin erilaiseksi.

C1 C2 C3 C4 C5

Cascaista löytyy kauniita hiekkarantoja, jotka lepäävät jylhien kallioiden keskellä. Kaupunki itsessään on pieni, todella siisti ja laitettu kauniiksi. Kujilta löytyi kivoja ravintoloita ja terasseja, shoppailumahdollisuuksiakin oli… niin ja myös niitä uimapatjojen myyjiä. Uima-asuisia, kärähtäneitä turisteja ja paidattomia miehiä käyskenteli kaduilla ja jotenkin koko kaupunki tuntui olevan hälyisä, aivan jotain muuta mitä odotimme. Tämä johtui ehkä kaupungin koosta ja useista lapsiperheistä, jotka olivat tulleet nauttimaan rantalomasta. Maisemat olivat kyllä upeat ja pääsimme näkemään niin kauniin Atlantin.

Jos haluat viettää aikaasi rannalla, kivuta välillä ihmisten ilmoille laiskalle lounaalle ja et niinkään halua lomaltasi muuta aktiviteettia (paitsi golfia!), niin Cascais on mitä mainioin tähän! Varmasti tietylle kohderyhmälle varsin mukava paikka viettää lomaa. Uskoisin, että esimerkiksi lapsiperheille tämä olisi varsin vaivaton valinta. Itse haen lomaltani enemmän monipuolisuutta, joten saattaisin kyllästyä tällaisessa rantalomakohteessa.

Näistä upeista kokemuksista rikastuneena tähän päättyy minun kuvani ja tarinani Portugalista. Ihana maa, kauniita kaupunkeja, monipuolista nähtävää, historiaa. Mahtava lomakohde! Nyt Portugali vaikenee, mutta matkakertomukseni vain hetkeksi…