Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Sateen jälkeen ja elämäni ensimmäiset, itse kylvetyt unikot.

Enpä olisi reilu kolme viikkoa sitten uskonut, että saan kasvatettua näin kauniita unikkoja. Tehtävähän oli vaativa – kylvin siemenet maahan ja odotin. Unikot kun taitavat olla niitä helpoimpia kasvatettavia, mutta näillä minun taidoillani en ollut lainkaan varma, että nouseeko sieltä mullasta yhtään mitään. :) Sateen jälkeen, auringon laskiessa, unikotkin painuivat unten maille ja sulkivat terälehtensä. Päivällä näky on myös upea ja nupuista on auennut mitä upeamman sävyisiä yksilöitä! Jotenkin tykkään enemmän tästä illan hämystä ja sateen mukanaan tuomasta raukeudesta.

Olen muutamana iltana kävellyt ympäri puutarhaa juuri, kun hämärä alkaa laskeutumaan. Hämärässä vihreän sävyt syventyvät kauniisti ja valkoinen kirkastuu. Olen nauttinut näistä kesän viimeisistä hetkistä. Yrittänyt painaa kaiken sen kauneuden mieleeni, jotta voin kaivaa ne hetket taas esille synkimpien marraskuun päivien aikaan. Jotain ihanaa syksyn saapumisessa on – haikeutta, odotusta ja uuden alkua.

Elokuu on vähän sellainen siirtymäkuukausi. Sää vaihtuu lämpimästä viileämpään, paljaat varpaat kaipaavat sukkia (tai villasukkia, niin kuin minä), luonnon värit vaihtuvat ja ehkä elämä jollain tapaa normalisoituu kesän villeyden sekä huolettumuuden jälkeen. Pidän syksystä ihan yhtä paljon kuin keväästä. Ne molemmat tuovat saapuessaan niin paljon. Syksyn käsivarsille on asetettu pimenevät illat ja takkatuli sekä tietysti sadonkorjuu. Vaikka elokuu onkin kesäkuukausi, alan hiljalleen valmistautumaan syksyyn. Tosin viime päivien lämpimät säät ovat ihanasti hellineet ja muistuttaneet siitä, että ihan vielä ei kannata siirtyä siihen syksyiseen tilaan. Siihen ehtii kyllä.

Puutarhassa alkaa myös hiljalleen syksyyn ja talveen valmistautuminen. Toivon kovasti, että kaikki se työ, mitä tänä kesänä olen tehnyt ei ihan valuisi hukkaan ja että ainakin osa istutuksista nostaisi taas ensi keväänä päätään. Yksi asia on kuitenkin varma, keväällä turvaudun myös näihin suorakylvettäviin kukkasiin, aika ihaniahan nämä ovat ja pienellä vaivalla saa kaunista aikaiseksi. <3

Kivaa viikonloppua! Minä toivon tänne Kuopioon kaunista säätä, meillä nimittäin on edessä puusavottaa ja muutenkin pihalla pitäisi saada aika monta muutakin projektia niin aloitettua, kuin valmiiksikin.