Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Remontin onnistunein osuus (tai oikeastaan kaksi)

Nyt kun remonttipöly on hieman laskeutunut, ajattelin vähän kertoa, millaisia fiiliksiä tästä suurimmilta osin itse toteutetusta remontista on itselleni jäänyt. Remonttihan kesti suunniteltua kauemmin, koska kurkkailin vähän jokaisen kipsilevyn, muovimaton ja seinän taakse. Alkuperäisessä suunnitelmassa ei ollut purkaa ihan niin monta seinää keittiöstä, saati tehdä kokonaan uutta ruokakomeroa. Hassuintahan tässä on se, että nämä ovatkin juuri ne onnistuneimmat kohteet.

En ole aikaisemmin laittanut kuvia keittiön valmiista hirsiseinästä niin, että nuo pikkuruiset spotit ovat päällä. Aluksi ajattelin, että spotit ovat jotenkin mauttomat, ehkä mielikuva harmaasta ”luonnonkiviseinästä” yhdistettynä spotteihin kummitteli mielessäni. Onneksi kuitenkin päätin asennuttaa nämä spotit, koska ne tuovat juuri täydellisen valon, muutoin melko hämärään keittiöön. Spotit ovat kaiken lisäksi himmennettävät. Aikaisemmin keittiön pöydän päällä ollut valaisin jouti varastoon ja vaikka haaveilin tähän tilaan erästä valaisinta, tuntuu sellaisen asentaminen pöydän päälle vähän turhalta. Ehkä sitten seuraavassa kodissa.

Keittiöön olen etsinyt sopivaa pöytää nyt jo pienen iäisyyden. Tarkoituksenani on tuunata vanha pöytä, mutta sopivaa pöydänjalkaa ei ole löytynyt. Haluan tilaan pyöreän pöydän, koska se tuntuu jotenkin paljon paremmin istuvan tuolle kohdalle. Etsintä jatkukoon…

Toinen onnistunut remonttikohde oli tämä ”pantry”, eli ruokakomero. Tämäkin tilan remontti piti toteuttaa joskus tulevaisuudessa, sitten kun lunta vihmoo ja ei ole mitään muuta tekemistä. Seinä kuitenkin kaatui keittiön remontin yhteydessä ja taas nikkaroitiin kotiini uusia nurkkia. Ruokakomero on nykyään päivittäin käytössä, sen yhteydessä on myös toinen komero, joka jää vasemmalle. Sinne asensin hyllyt ja sain lisää säilytystilaa työkaluille ja siivoustarvikkeille.

Seuraavaksi listalla olisi verannan remontti, mutta taidan siirtää sen suosiolla keväälle. Tarkoituksena olisi muuttaa veranta edes osin lämpimäksi, joka tarkoittaisi lämpöikkunoiden hankkimista, tilan eristämistä sekä jonkunlaisen lämmityksen asentamista. Lisäksi olen suunnitellut tilaan eräänlaisen kiintokalusteen, jonka haluaisin toteuttaa heti… 😊 Tiedän, että se remontti ei olisi ihan viikonlopussa hoidettu ja tällä hetkellä remontin keskellä asuminen ei oikein houkuta… Ehkä ensikeväänä mieli muuttuu ja käynnistän tämänkin muutoksen 😊