Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Tee itse patterinsuojukset rottinkiverkosta

Aurinkoista tiistaita! Täällä on palattu arkeen, vaikka välillä tuntuu, että päivät vain sulautuvat toisiinsa. Pääsiäinen sujui varsin samankaltaisesti, kuin normaalit viikonloputkin… tai mikä tässä hetkessä on se normaali?

No joka tapauksessa, sain edistettyä remonttia ja tässäpä olisi pieni DIY-ohje teille kotinikkareille. Nimittäin nikkaroin Ammattilaisen kanssa patterinsuojukset peittämään varsin rumia sähköpattereita. Varsinkin olohuoneessa, jossa on koristelista ja valkoiseksi maalattu seinän alaosa, patterit hyppäsivät vähän liikaa silmille.

Kapeammat listat muodostavat kehyksen. Kehys on kasattu nitomalla listat yhteen ja sivukappaleet ovat naulattu etupuolelta kiinni naulaimella. Naulanjäljet sekä saumat tasoitetaan ja hiotaan.

Kehikko on tehty peitelistasta ja sitä on saatavilla eri leveyksiä. Kannattaa hieman mallata, minkä levyinen lista toimii sinun projektissasi. Esimerkiksi koristelistasta saisi varmasti todella kauniit suojukset. Minun listat ovat leveydeltään 5,5 cm (etuosa) ja 11,5 cm (sivut).

Kapeammasta listasta tein etuosan ”kehykset”. Nidoin nitojalla listat yhteen ja leveät sivukappaleet naulasin naulaimella etupuolelta kiinni kehikkoon. Tämän jälkeen naulanreiät ja saumat tasoitettiin sekä hiottiin ja lopuksi kehikot maalattiin kauttaaltaan.

Hionnan jälkeen kehikot maalataan kauttaaltaan ja rottinki kiinnitetään taakse nitojalla. Sivukappaleisiin ruuvataan kiinnikkeet, joiden avulla ne saa kiinni tukevasti seinässä oleviin nauloihin. Kinnikkeitä ei kannata ruuvata ihan yläreunaan, jotta ne eivät näy.

Lopuksi kiinnitin rottinkiverkon kiinni nitomalla sen kehyksen taakse. Ruuvasin sivukappaleisiin pienet kulmakiinnikkeet (en tiedä oikeaa nimeä) ja seinään laitoin pari naulaa, joiden varassa kehikko on. Sama asia hoituu vaikka silmukkaruuvilla.

Kulmakiinnikkeiden kiinnityskohta kannattaa laittaa hieman alemmaksi, jotta ne eivät näy. Itse kiinnitin ne 12 cm yläreunasta, jolloin ne jäävät aika kivasti piiloon, mutta suojus pysyy kuitenkin tukevasti suorassa.

Tarkoituksenani oli maalata rottinki valkoiseksi, mutta jäin empimään asiaa ja päivän verran katselin luonnonväristä rottinkia. Kodissani ei ole mitään rottingin sävyistä ja sävy on muutenkin melko keltainen. Se tuntui riitelevän lattian sekä makuuhuoneen seinän sävyn kanssa. Monista eri mielipiteistä piittaamatta, tartuin telaan ja maalasin rottingin valkoiseksi. Ilme rauhoittui heti.

Itse tykkään lopputuloksesta hurjasti, ne viimeistelevät molempien huoneiden ilmeet ja jotenkin tuo rottinki sopii tämän aikakauden asuntoihin. Muutenkin tällaiset helpot ja yksinkertaiset sekä nopeasti toteutettavat nikkaroinnit ovat kivoja.

Toivottavasti näistä ohjeista on apua, laittakaa viestiä, jos heräsi kysymyksiä!